top of page

Cacao ceremonie

Bijgewerkt op: 30 aug.


Gisteren heb ik voor het eerst deelgenomen aan een cacao ceremonie op een prachtige lokatie, in een kast van een huis aan het water.


Ik vond het aanvankelijk best spannend, want kende alleen degene die het organiseerde en verder niemand. Ook heb ik gevoelige darmen en door mijn osteopaat was chocolade me juist afgeraden dusss. Maar na goed overleg met de organisator ben ik toch gegaan.


En wat was het fijn! Zo bijzonder om kwetsbare verhalen met wildvreemden te delen. Zo helend. Echt als de hele wereld dit wekelijks zou doen dan kan ik me niet voorstellen dat er nog oorlogen zouden zijn.


Het heeft mij laten zien hoe belangrijk het is dat we met elkaar in verbinding blijven en dat we allemaal een rugzak(je) hebben. Hoe fijn is het om de ander de ruimte te geven zijn / haar verhaal te delen zonder dat men je probeert te helpen en zonder oordeel.


Ik ben best vaak last van stemmingswisselingen maar dit samenzijn heeft me echt goed gedaan. Het deed me beseffen dat ik soms zelfs bang ben om blij te mogen zijn. Dat dat gewoon mag. Dat ik niet meer alles alleen hoef te doen. Dat ik hulp mag vragen en mijn verhaal en onzekerheden er mogen zijn.


Ik vond het in ieder geval een hartverwarmende ervaring.

Met dank aan Wesley Kassels - https://www.instagram.com/wesleykassels/12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page