top of page

Certificaat Natuurvoeding Gimsel behaald!


In 2013 kreeg ik na meerdere ziekenhuis bezoekjes te horen dat ik prikkelbare darmen heb ofwel PDS (prikkelbare darmsyndroom). Ik werd toen naar huis gestuurd met "Ja wij hebben daar geen ervaring mee, je zal zelf moeten uitzoeken wat je wel en niet kunt eten"


Dus ik boeken lezen over voeding en dus ook een aantal dieeten uitgeprobeerd. Maar het hielp niet. Ik had nog steeds veel buikpijn.


Totdat ik op een dag het zo zat was om al die tegenstrijdige artikelen te lezen over voeding dat ik dacht en nu wil ik tot op de bodem weten hoe het zit en heb me destijds aangemeld voor de opleiding van natuurvoeding bij de Gimsel.


En....het hielp. Althans in het begin niet omdat ik heel streng het voedingsadvies volgde en daar niet echt een gezelliger mens van werd. Nu ik de teugels wat meer laat vieren gaat het beter. Bij mij zijn koffie en alcohol echt mega triggers of als ik teveel brood eet, chips, zuivel en chocolade eet.


Wat mij ook heeft geholpen is dat ik een hoop emotionele baggage in de jaren heb kunnen loslaten. Helaas ben ik nog niet van de buikpijn af wat niet door voeding komt maar met name door stress en me als hsp'er niet altijd veilig voelen. Maar ik ben wel heel blij dat ik nu nauwelijks nog pijn heb door verkeerd eten omdat ik mijn voeding heb aangepast.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page