top of page

Expositie natuurlijk verven Bij Sonja, Schiedam


Van Maart tot April 2022 heb ik een maand mijn natuurlijk geverfde doeken geëxposeerd By Sonja op de Hoogstraat in Schiedam.

Van Maart tot April 2022 heb ik een maand mijn natuurlijk geverfde doeken geëxposeerd By Sonja op de Hoogstraat in Schiedam.


Dit is een oude manier van textiel kleuren wat nu inmiddels vervangen is voor chemische kleurstoffen. Zo kun je bijvoorbeeld met avocado en uien schillen prachtige kleuren krijgen. Avocado schillen en pitten geven bijvoorbeeld een zalmachtige kleur en uien schillen oranje.


Ook zijn er verschillende manieren om natuurlijk te verven. Zo kun je een bad maken en textiel kleuren middels 1 kleur of je kunt een lap oprollen met daarin verschillende balderen en bloemen en zo allerlei kleuren en afdrukken door elkaar krijgen.


Ik ben hier zo'n 3 jaar geleden mee begonnen. Ik had al veel ervaring opgedaan met tuinieren en dacht goh wat kun je eigenlijk nog meer met de natuur. Zie hier het resultaat. Maar het vergt een hoop research. Niet elke bloem of blad geef kleur.


Ook heb ik gedurende de expositie enkele workshops gegeven. Best spannend want je wilt toch dat iedereen met mooi resultaat naar huis gaat en dat was soms niet het geval.


Hieronder een leuk filmpje gemaakt door Schiedam JW TV0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page