top of page

(On) kruidwandeling i.s.m. Designplatform Rotterdam

Bijgewerkt op: 6 nov.


Op 2 Juli mocht ik i.s.m. Designplatform Rotterdam een (on)kruid wandeling geven in Rotterdam. Ik was behoorlijk zenuwachtig kan ik je vertellen, ik had al enkele keren een wandeling zelf georganiseerd maar meestal waren we met max 6 mensen. Nu bestond de groep uit 18!

Ik heb in de omgeving twee proefrondjes gelopen om een leuke route te bepalen. En ik kwam er achter dat er hele andere bloemen en onkruid groeide als bij mij in de buurt.

Dus moest nog even de boeken in.

Sinds kleins af aan heb ik al een fascinatie voor de natuur. De kleuren, textuur en vormen inspireren me en doen me telkens weer verwonderen. Omdat ik hoogsensitief ben kom ik graag in de natuur om te ontspannen. Na mijn 1e burn-out in 2015 ben ik me veel in de natuur gaan begeven. In begon dat jaar met vrijwilligers werk bij een moestuin waar ik voor het eerst kennis op deed over eetbaar (on)kruid.

Fascinerend vind ik het om te leren dat eigenlijk alles wat wij nodig hebben uit de natuur komt. Bijna elk plantjes heeft wel een heilzame werking (maar sommige zijn natuurlijk ook giftig).

Tijdens Corona in 2020 ben ik o.a. door verveling me nog meer gaan verdiepen in eerbare planten. Ik maakte heeeeel veeeeeel wandelingen want tsja wat kon je anders. Ik zocht van elk plantje op wat je er nou eigenlijk mee kon en ik ervaarde dat ik dat ook nog eens allemaal onthield.


Toen ik uiteindelijk terugverhuisde richting de randstad ben ik daar verder gegaan met mezelf educeren m.b.t. eetbare planten (en bloemen) en toen dacht ik goh laat ik dit aan wat vrienden en kennis vertellen.

Ik vind het vooral belangrijk mensen te laten ervaren dat er zoveel meer is dan alleen de supermarkt. En hoe je dan bijvoorbeeld nog meer zelfvoorzienend kan worden. En ook om de kennis rondom kruiden wat meer onder de mensen te brengen, want ik zou het zonde vinden als we dit straks helemaal kwijt zijn.

Maar goed de wandeling die ik dus gaf op 2 Juli was een groot succes ! Ondanks mijn zenuwen. Want heel eerlijk ik weet best wat maar ik ben (nog) geen herborist ;) We hebben veel gelachen en enkele mensen hebben hun neus geprikt aan de bloem de "prikneus" Ook heb ik mensen af en toe iets laten proeven van bijvoorbeeld de Melde en de Oost-Indische kers. Na afloop hebben we een drankje gedronken in het Het Vroesenpaviljoen.


Zoek jij nou nog een inspirerende personeelsuitje of iets dergelijks mail me dan op annelotte.vos@gmail.com7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page