top of page

Op de radio bij RTV Albrandswaard in Rhoon!

Bijgewerkt op: 25 jul.


Maandag 2 Juli was ik te gast bij RTV Albrandswaard in Rhoon. Ik mocht daar een uur praten over mijn 1e gedichtenbundel “Hamsters en Tenen” en hoe het is om hoogsensitief te zijn.


Het is een heel openhartig interview geworden waarbij ik best wat kwetsbare dingen deel. Bijvoorbeeld dat het best een opgave is geweest mezelf leren te accepteren en waarderen. Ik heb me als HSP vaak vergeleken met anderen. Waarom kan ik dit / dat niet en andere wel.


Ik heb vooral moeten leren omgaan met mijn emoties die ik vaak intenser beleef dan anderen. En daardoor voelde ik me vaak anders. Ik kreeg vaak te horen "stel je niet zo aan" of "waarom maak je altijd alles zo groot"?! Tsja en nu zeg ik ja dat hoort bij mij. En waarom zouden deze emoties (mits ik er andere niet mee kwets) er niet mogen zijn?! Juist het wegstoppen van mijn emoties heeft me al die jaren geen goed gedaan.


Kunst maken en schrijven zijn daarbij enkele tools die mij helpen emoties te uiten. Op die manier neem ik de verantwoordelijkheid om het zelf op te lossen, want ja soms komt het voor dat er even geen luisterend oor is en wat doe je dan?! Zo is ook mijn gedichtenbundel "Hamsters en Tenen" ontstaan :).


Zo zie je maar dat uit moeilijke omstandigheden of gebeurtenissen ook iets moois kan ontstaan.


Wil je het interview beluisteren ?! Gebruik dan deze link:


https://lnkd.in/eGk6A2EP


Veel luister plezier !

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page