top of page

Vrouwencirkel - Wild Roots Herbal Gathering

30 Juni t/m 3 Juli mocht ik een les natuurlijk verven geven tijdens de Wild Roots Herbal Gathering in de Uelenspiegel, een prachtige plek in de buurt van Meppel / Drenthe. Ik vond het wel een beetje spannend, al die vrouwen. Ik ben eerder wel eens op een vrouwenfestival geweest en dat vond ik helemaaaal niet fijn. Voelde een beetje als een sekte.


Maar ik moet zeggen dat ik dit event als heel verbindend en veilig ervaarde. Het was een kleinere groep en je stond vrij in je doen en laten. Ik heb fantastische vrouwen leren kennen en mooie verhalen gehoord en gedeeld. Mijn angst voor vrouwen en kwetsbaarheid is daardoor een stuk afgenomen. :) Ik vond het heel helend een gesprek te voeren met een oudere dame die over haar leven vertelde en dat ze een lange tijd zo'n haat had naar zichzelf en dat het contact met andere vrouwen en zeker een festival als deze haar onder andere geholpen hadden.

Tsja jezelf liefhebben kan best een uitdaging zijn. Althans vind ik. Ik begin nu pas mezelf een beetje leuk te vinden. Gek eigenlijk wel. Maar ja als je van jong af aan vaak je eigen behoeften heb weggedrukt tsja dan verwijder jezelf van jezelf. Bij mij is echt een soort zelfhaat ontstaan. Mega perfectionistisch, faalangst, depressie, tjsa.

Maar goed zonder het donker bestaat het licht niet. En als ik kan leren mezelf meer lief te hebben dan kan ik dat ook weer andere leren.

Anyway ik vond het mega spannend de workshop natuurlijk verven te geven daar ik de workshop nog maar 3 x eerder had gegeven en dit toch behoorlijk ervaren natuurliefhebbers zijn. Maar het was hartstikke leuk ! En geweldig om in zo'n natuurlijke omgeving te doen. Ook de workshop voor de kids was mega leuk. Die natuurlijk de 2 technieken die ik had bedacht wilde combineren ;)


Mocht je zelf willen deelnemen aan een volgende editie van Wild Roots Herbal Gathering zie hier de website http://www.yourwildroots.com/ Je leert van alles over tincturen maken, natuurlijke medicijnen, je krijgt heerlijke vegetarische maaltijden en het is ook gewoon ontzettend gezellig !13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page